Около 22 милиона души в Африканския рог-Етиопия, Кения и Сомалия, са

...
Около 22 милиона души в Африканския рог-Етиопия, Кения и Сомалия, са
Коментари Харесай

Глад заплашва Африканския рог

Около 22 милиона души в Африканския рог-Етиопия, Кения и Сомалия, са на ръба на глада заради продължаващата суша, заяви Световната стратегия по прехраната на Организация на обединените нации.

" От началото на годината още девет милиона души са били наранени от тежка продоволствена неустановеност в Етиопия, Кения и Сомалия. По този метод 22 милиона души са изправени пред предизвикването да си осигурят достатъчно храна ", се споделя в изказване на организацията.

По данни на Световната продоволствена стратегия (WFP) добитъкът умира, хората изпитват сериозен дефицит на вода, а повече от 1,1 милиона души са били принудени да изоставен домовете си в страните от района. Организацията акцентира, че защото сушата в района към момента не е отминала, през идващите шест месеца ще са нужни още около 418 млн. $, с цел да се посрещнат възходящите потребности на локалното население.

В началото на юли Организация на обединените нации предвижда, че тази година още към 13 милиона души по света ще се сблъскат с недохранване поради боевете в Украйна. Според обновените прогнози през 2030 година повече от 670 милиона души към момента ще изпитват апетит.

Западните страни упрекват Русия за дефицита на храна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР